Известие

Collapse
No announcement yet.

относно ASR на 147

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• относно ASR на 147

Здравейте колеги,

От около година (от както имам колата) ме мъчи една мисъл, а именно: Защо тази кола няма ASR. Колата е от подписа, оборудването е DISTINCTIVE (абсолютно всички екстри без навигация) но ASR няма... Странното беше че лампа на таблото има (таблото е черното с червена подсветка), но нито тя свети, нито на дисплея изписва за проблем с ASR. Днес най-накрая реших да махна капачето където трябва да е бутона за ASR и за моя изненада открих окабеляване - 8 пинова букса с 5 кабела влизаща в кутийка, която обаче е куха. На кутийката пише TRW и има сериен номер, по който в интернет ми излиза точно тази бутониера на ASR-а.
    Та въпросите ми са:

Възможно ли е да е имало ASR и да е скопен по някакъв начин от нашите автоджамбази и трудно ли ще ми е да го подкарам пак, или няма шанс?

Това че лампата не свети по някакъв начин си го обяснявам че може да е махната (не ми свети и лампата за колана), но има ли начин да се изключат съобщенията на дисплея, защото такива не излизат?

Някой има ли представа как да смъкна (правилно и безопасно) уредите, за да проверя за наличието на крушки за ASR и предпазен колан ?

Плагодаря предварително на отзовалите се
    Alfa Romeo 147 1.6 Twin Spark ECO 105 Hp

Нямаш АСР, имаш подготовка а таблата са универсални.
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Comment

е ок де, ама AlfaOBD казва "ASR: Present"
      Attached Files

Comment

Дай бош номера на ABS-а
        ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от t0shet000 Покажи съобщение
          е ок де, ама AlfaOBD казва "ASR: Present"
          Трябва ти ето тази част OEM номер 735292759
          Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
          Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
          Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
            Дай бош номера на ABS-а
            Къде да го видя тоя бош номер ?

Първоначално публикувано от eproHD Покажи съобщение
            Трябва ти ето тази част OEM номер 735292759
            Набавих си я днес колега, по-късно ще я вържа, но въпроса е дали не е изключена по някакъв начин тази функция, защото нито лампата светва като запаля, нито изскачат съобщения ...

Comment

Набавих си я днес колега, по-късно ще я вържа, но въпроса е дали не е изключена по някакъв начин тази функция, защото нито лампата светва като запаля, нито изскачат съобщения ...
              Трябва чрез софтуера за диагностика MES.Но ти май нямаш ASR
              Last edited by eproHD; d.m.y г., 11:26.
              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
              sigpic

Comment

Колегата има на предвид този номер. Намира се под буксата на ABS модула (ECU). Ако не знаеш къде е, намира се зад акумулатора с 4 метални тръбички излизащи от него.
                Attached Files
                Last edited by zombiran; d.m.y г., 23:05.

Comment

Първоначално публикувано от zombiran Покажи съобщение
                  Колегата има на предвид този номер. Намира се под буксата на ABS модула (ECU). Ако не знаеш къде да е, намира се зад акумулатора с 4 метални тръбички излизащи от него.
                  Благодаря колега, не знаех къде е... Ще го погледна днеска след работа.

п.с. Ако не е с АСР може ли да се смени този модул и ако да, има ли значение от какъв двигател е свален (дизел/бензин/кубатура) ?

Comment

такаааа... след като проверих номера на Бош-а в интернет, се оказа че е ABS Only. Остава въпроса, може ли да се смени и ако да има ли значение от какъв двигател?

Comment

такаааа... след като проверих номера на Бош-а в интернет, се оказа че е ABS Only. Остава въпроса, може ли да се смени и ако да има ли значение от какъв двигател?
                      И за какво ти е този ASR аз моя винаги го изключвам
                      sigpic

Comment

дразни ме, че върти гуми почти при всяко тръгване с малко повечко газ...

Comment

По-скоро виж гумите. Коя година са?
                          Моите са старички ('08 ) и го има този "ефект". Особено след като бях привикнал със зимните, които са пресни-пресни

Comment

И с нови върти . Колега, струва ми се че много неща трябва да смениш за ASR-a. И най-много зимно време да ти помогне.. или не. Няма голяма полза от него.

Comment

Като ще е гарга да е рошава.
                              Ретрофитвай VDC направо.

Ако имаш нерви и пари, мога да ти подскажа, кой от форума има нужните части.
                              Ама предполагам ще си останеш само с приказките
                              ex - 147 16v multijet

Comment

Working...
                              X